1 Temmuz 2011 Cuma

Kisa bir tatilin ardindan...


Okuldaki ilk haftayi tamamlar tamamlamaz bavullarimizi hazirladigimiz gibi anneaneyle birlikte Antalya'ya uctuk. Ilk iki gunu Burdur'da benim dedemin Ela'nin buyukdedesinin evinde gecirdik. Dedemin Ela'ya aldigi civciv irileriyle(!) Ela pek mutluydu, gece gunduz onlari besledi. Biz de bu esnada bahceden henuz yeni yeni olmaya baslamis kirazlari mideye indirdik. Ucuncu gunumuzde Antalya'ya gectik. Anneanne ve buyuk anneanneye ilaveten babane ve kuzen de gelince aile saadeti yasadik. Bir hafta sonra babamiz da gelince kadro tamamlandi.

Belcika'da hic dag gormedigimizden Ela Toroslari gorup gorup "anne bak dag" dedi, ben de "evet Ela'cim Heidi bu daglarda yasiyor buyukdedesiyle birlikte" deyince, daglara karsi daha bir sempati duydu tabi. Antalyada iki hafta boyunca hergun denize girdik, marsik gibi olduk geldik :) Ela bir suru ilk yasadi. Ilk defa denize girdi (aslinda 8 aylikken azcik ucundan sokmustuk denize ama pek anlayamamisti) Cok heyecanlandi, ilk iki gun denizin icinde kolluk ve simitine ragmen kucagimdan inmedi. Ucuncu gun kucagimdan indi ama elimi simitinden cektigim an "annneeee" diye bagiriyordu. Sonraki gunlerde rahatladi tabi, hatta o kadar rahatladi ki son gunlere dogru  "anne ben uzaklara gidicem kendi basima" bile diyordu :)

Plajda yan sezlongda siyah mayolu kadini ben sandi ve arkasindan gidip kadina sarildi. Kadin da bir an ne tepki verecegini bilemedi ve tepkisiz kaldi, 2 dakika kadar kadina ben diye yapisik kaldi, ben de bu arada hic sesimi cikarmadan yandan izliyordum. Ben sandigi kadinin karsisindaki kadin konusmaya baslayinca duruma uyandi. Sok oldu ve hemen bana kostu sonra da "neden ben seni karistirdim anne" dedi. Gercekten neden karistirdin Ela'cim tatil boyunca hergun kadini suzdum durdum ben o kadar sisman miyim diye! :))

Ilk defa lunaparka gitti, donme dolabi gorunce inanamadi, hele bir de donme dolaba binince agzi acik etrafi izledi, cok hosuna gitti. Sonra herseye binmek istedi, lunaparktan donerken "antalyayi sevdim" dedi :)


Sicaktan miydi neydi hicbirsey yememeye karar verdi. Ya hic yemek yemeyip ac gezdi, ya da kuru ekmek-simit gibi hamur isiyle beslendi. Yemek yoksa ekmek,biskuvi-dondurma vs de yok kuralim orda islemedi. Plajda simitciyi her gorusunde simit istedi. Kuzeni Yagiz abisiyle beraber hemen hemen hergun  dondurma yedi. Midye dolma bile yedi ve hatta cok sevdi. Neyse ki eve donunce yeniden ayari verdik de duzeldi. Normal yemek de yiyor hatta bu aksam bizzat kendisi pirasa istedi. Yemek yoksa baska birsey de yok kuralini bir kez daha belledi :)

Gitmeden birgun once cok ateslendi, gece surekli kustu ama ertesi gune toparladi. Antalyadaki son gunumuzde de bir oksuruk musallat oldu. Buraya gelince iyice artti, ates de eklenince antibiyotik verdi dr :( Simdi oksuruk tam olarak duzelmese de halsizlik-ates vs yok. Bu arada biz de fenayiz, burnum tikali bogazim agriyor su an :( Nasil bu kadar usutebildik anlamadim valla...

Antalya'daki ilk haftamizda hava superdi 30 derecelerdeydi, ikinci hafta 39-40in altina dusmedi. Sicaktan bayilmak uzereydim, buranin serin havasini ozledik. Fakat buraya gelip de ucaktan inince havanin antalyadan da sicak oldugunu gorunce pek hos bir surpriz yasadik. 37 dereceydi! Neyse ki iki gun sonra dustu gene, bugun iyiydi 20 derece civari...

Tatilden kisa kisa notlarimiz bu sekilde, bir sonraki yazida okul konusuna geri doniciiim...

2 comments on "Kisa bir tatilin ardindan..."

Isil Simsek on 2 Temmuz 2011 10:29 dedi ki...

cok guzel fotograflar,canim benim ya. Defne'nin giysilerini gorunce Ela'nin ustunde cok hosuma gidiyor :) nostalji yapmis oluyorum.

YesiM on 6 Temmuz 2011 13:42 dedi ki...

Ben de nostalji yapiyorum, defdefim giyerdi bunlari diye :) Ela etek-elbise hastasi olmasina ragmen cok seviyo bu ustundeki kiyafeti. Ust kisminin hafif bol ya etekleri, elbise gibiymis oyle diyo :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics