9 Ağustos 2011 Salı

Bu mudur? Budur!


Ela dogmadan once, hani hamileyken baska baska seyler soyleyip tam tersini yaptigimiz zamanlar var ya, hah iste o zamanlar "ben bebegime mutlaka bir uyku arkadasi edindirecegim, boylece uykuya cok daha kolay gecicek" derdim. Saniyorum ki bebege birkac uyku arkadasi olabilecek oyuncak sunucaz, o artik kendince birini hep secicek hoop bir de bakmisiz onsuz yapamaz olmus! Bunu zannettigim donem amerikan filmlerindeki gibi bebegi yataga koyup muzikli donencesini de acinca uyuyacagini zannetigim donem. Biraz safmisim heralde :)


Hicbir zaman boyle olmadi tabiki. Ela muzikli donencenin sesiyle hic uyumadigi gibi hicbir zaman bir uyku arkadasi da secmedi kendine. Daha dogrusu benim dusundugum gibi bir arkadas secmedi. Ilk yil emerek uyudugu icin bir degil iki arkadasi birden vardi :) Ben ne zaman ona uygun bir oyuncak versem, bununla uyuyabilirsin desem de o her seferinde benim verdiklerimi atarak bana geri verdi. Yok anladim bu cocuk anne kokusu istiyor deyip bir tisortumu yanina koymuslugum bile var ama yok o da olmadi. Tam artik umidimi kesmis ve kendimin uyku arkadasi oldugumu kabullenmistim ki birden Lili bebegi her yere bizimle gelir oldu. Lili de kocaman tas gibi sert bir kafasi olan bebek, eh be cocugum sece sece bunu mu sectin desem de fayda etmedi. Bizimki arkadasini secmisti bir kere, son iki aydir kendi kendine uyumaya baslamasiyla beraber uyku arkadasi daha bir onem kazandi tabi. Ela nereye Lili oraya...



Bir gece Ela tam dalmisti ki telsizden tak diye bir ses geldi, arkasindan da aglama sesi. Kosarak yukari ciktim, meger Lili'yle kafalari tokusturmuslar :) Lili kafami acitti diye diye agliyordu. O zaman yumusak bir seyle yatsan daha iyi olur dedim ve gidip icerden o ilk zamanlar icin sectigim uyku arkadaslarindan birini getirdim :) Ondan sonraki geceler Ela yatmadan once kitabini secerken bir de odasindan o gece kiminle yatacagini da seciyordu :) Fakat yine de tek bir arkadasi yoktu yani.


Pazar gunu Ela arkadasi Demir'le beraber sinemaya gidip Sirinler'i izledi.. Babalari ve cocuklari sinemaya gonderip biz anneler disarda bir cafede oturup kahvelerimizi icip sakin sakin sohbet etmenin tadini cikarttik. Ilk yaridan sonra Ela bunalmis ve cikmak istemis. Onlari almaya gittigimizde Ela'nin elinde minicik bir Sirine vardi, orda dagitmislar ve cok sevmis. Filmi izlerken de her kiz cocugu gibi en cok Sirine'yi sevmis, surekli babasina onu gostermis. Ha bu arada Sirine demiyor Siriniye diyor, Kibariye gibi heheheh :))) Bakti biz her seferinde duzeltiyoruz sirin demeye basladi kisaca, ama bazen dalip yine siriniye cikiyor agzindan :)


Pazar gununden beri Sirine'yi elinden bir an olsun birakmadi, hatta onunla uyumak istedi.Ben artik bu siriniyeyle uyucam dedi. Iyi guzel de minicik Sirine'yi uykuda elinden dusuruyor sonra da bulamiyor, gecenin bir vakti "annne sirinim nerde" diye de beni uyandiriyor. Gecenin karanliginda samanlikta igne arar gibi yatakta sirineyi ariyoruz. Oysa ki uyku arkadasi edindirme projeme gore beni hic uyandirmamasi gerekiyordu, uyansa bile uyku arkadasina sarilip uykusuna devam edecekti. Bugun ilk is gidip sarilabilecegi boyutta bir sirine alicaz, du bakalim o zaman nolcak....
 
Not: Yukaridaki fotograf Sirine'nin boyutu hakkinda biraz fikir veriyordur heralde :)

7 comments on "Bu mudur? Budur!"

İpek dedi ki...

Benim kızımın uyku arkadası göğüs pedlerim! Göğüs pedini yatakta kaybederse memem nerdeee diye aranıyor. Meme emerken de mutlaka ya elinde ya da yüzünde oluyor, parmagını sürterek ses çıkarıyor. Sorun ise kızım 27 aylık oldu, memeyi bıraktırmam gerekiyor artık. Memeyi bırakınca da goğüs pedleri uyku arkadası olmaya devam edecek mi merak ediyorum :)

YesiM on 9 Ağustos 2011 13:17 dedi ki...

Ipek, gogus pedi de supermis hic duymamistim. Mantikli da aslinda hem anne kokusu da var, tuh bak aklima gelse onu da denerdim ben :) Tabi birakinca nolur o da ayri konu, size bol sans :)

yeliz on 9 Ağustos 2011 14:29 dedi ki...

hahah aynen aynen!!
daha 1 yaşına gelmeden takmıştım kafaya uyku arkadaşı olayını ve evet ben de atletimi koymuştum. ve arca da saç kurutma makinasından çöp kamynuna kadar her şeyi uyku arkadaşı yapmıştı. hep one nifght stand! uzun süreli bir ilişkisi olmamıştı:)) şimdi ayısıyla iyi gibi, memnunuz:)

anneyazar on 10 Ağustos 2011 02:25 dedi ki...

Çok keyifli bir yazi olmuş:) Ayni yollardan gecmenin verdigi haz sanirim;)))

Isil Simsek on 11 Ağustos 2011 13:44 dedi ki...

super! insallah yumos bir siriniye bulursunuz minnosuma :)Defne de son gunlerde otuz tane oyuncak aliyor yanina, sonra da gece fellik fellik oyuncak ariyor. Bir de yastikla yatmayi seviyor biliyor musun, kime cekmisse artik ?! Yataginda 4-5 tane yastik var, birisine sarilip yatiyor, bir tanesini kendi ustune koyuyor, sonra terden sirilsiklam uyaniyo bazen ;)

Oz on 12 Ağustos 2011 23:07 dedi ki...

Super bayildim :)Elosa yumusacık bır sırıne alın ve rahat edın derım:) Ya ben napsam ya yesimcim, nil neredeyse mart ayından berı benımle uyuyor. haftaya yatagı gelecek ve gecıs donemi beni cook gerecek:(

Ayse on 15 Ağustos 2011 10:26 dedi ki...

Yesimcim, Bartu da son birkac aydir benim t-shirt ve pijamalarima sarilip uyuyor. Anne gibi mi kokuyor diyorum " evet" diyor :)Belki de gun icinde beni hic gormediginden eksikligini duyuyordur. Ama sadece kiyafetle bitmiyor: Bazen geceleri ben Bartu, futbol topu, basket topu, tenis topu, bowling topu, 3-5 minik araba ve matkap ile yataga giriyoruz. Evet ,matkap ! :) Oyuncak ama :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics