10 Mayıs 2011 Salı

2,5 yasindaki Ela'nin Sevdikleri


Anneanemizin Turkiye'den gelisiyle sanal alemden pek bir uzaklastik. Havalar da guzel olunca surekli gezmece-tozmaca halindeyiz. Gecen sene ilk defa Belcika'ya gelen annemi tasinma telasindan pek gezdiremeyince bu sene "her haftasonu yeni bir yer gorelim" seklinde gezdiriyoruz. Biraz yorucu ama guzel geciyor gunlerimiz. Nisan sonunda Ela, ben ve annem on gunlugune Almanya'ya gittik. Teyzemlerin yaninda kisa bir tatil yaptiktan sonra Ela ve ben trenle donduk. Tren yolculugu cok hosuna gitti Ela'nin. Bu haftasonu da gidip anneanneyi getiricez insallah.



Evden uzakta oldugumuz on gun icinde bile babasi ve bircok kisi Ela'yi cok buyumus buldu. Susmaktan pek hoslanmiyor, kime cektiyse artik surekli konusup duruyor. Yok eger konusmuyorsa mutlaka sarki soyluyor. Hayali oyunlar oynayip kendi kendine cok egleniyor ve o sirada gizlice onu seyretmek de beni cok eglendiriyor. Kendi kendine yuzmeye gidiyorum deyip haliya atliyor sonra da " ayy su cok sogukmus" deyip geri cikiyor. Gecen gun kapinin onune gitmis kendi kendisine misafir karsiliyordu " hosgeldiniz, hosgeldiniz" diye. Cok guluyorum bu hallerine :)

2,5 yasina da girdi artik, buyuyor valla. Bir de 2,5 yasindaki Ela'nin sevdigi seyleri yazalim, hatira olsun :)


* Bisiklet surmeyi becerdiginden beri kaskini da mutlaka takip bisiklet surmeye gitmek istiyor surekli.


* Kruvasan. Normalde yuzune bakmadigim kruvasanlari hamileyken hapur hupur goturmustum, simdi Ela da bayiliyor kruvasan yemeye.



* Saklambac hatta Ela'nin deyisiyle "Saklambak" oynamak



*Ilk defa arkadasi Demir'de gorup tanidigi Simsek Mc Quenn. Baslarda "anne baaak Demir'in arabasindan" diyordu. Sonra filmini izletince pek bir sevdi, gorunce cok seviniyor "annneee bak simsek makfin" diyor hatta.

*Parka gidip her turlu yere tirmanmak, kaymak,hoplamak, sallanmak, ziplamak. Kis boyunca evde oynadigimiz hicbirseyin yuzune bakmiyor, havalar da guzel olunca fiziksel aktiviteye verdik kendimizi. Koltukta otururken bile bos durmayip bi benim bi babasinin bacaklarina iniyor, cikiyor, kopru yapiyor, hep hareket hep hareket...

*Her turlu etek-elbise. Bayiliyor, aksamlari yatarken bile pijamasinin ustune etek giyip yatan bir kizim var! Gecenlerde bir dugune gittik, hayatinda ilk defa gelin gordu ve hayran kaldi. Gece boyunca gelinin etrafinda dondu :)

*Yuzmek. Havuza gittik gecenlerde inanilmaz heyecanlandi ve cok eglendi, daha cok gitmeye karar verdik.

*Zeytinyagli pirasa, ispanak, brokoli ve mucver. Favori sebzeleri bunlar. Madem yiyor deyip surekli bunlari pisiriyorum, zaten bunlara ilaveten kereviz ve lahana disinda baska da bir sebze yok buralarda :(

3 comments on "2,5 yasindaki Ela'nin Sevdikleri"

Isil Simsek on 10 Mayıs 2011 14:41 dedi ki...

brokoli mi? teyzesine cekmis kuzum benim.
Defne ilk kez dugune gittiginde geline donup bakmamisti bile,hic hoslanmamisti ortamdan,muzik,kalabalik vs. butun gece kucagimdan inmemisti :)O da tam 2.5 yasindaydi o zaman.

Berceste on 10 Mayıs 2011 18:12 dedi ki...

Masallah Ela'ya! Bir hic susmayan da bizde var. O ne anne, kim bu suuuye bana, anneeeee hadi geeeel ikide bir kurulan cumlelerden. Anneanneye benden kucak dolusu sevgiler ve hurmetler, Ela ve annesine de opucukler :)

Aaaa bir de bisiklet iki tekerlekli mi, uc tekerlekli mi? Bizimki de pek merakli, nasil alalim karar veremedik :(

YesiM on 13 Mayıs 2011 23:39 dedi ki...

Berceste, bisiklet iki tekerlekli ama hani yanlara ogrenmek icin iki teker daha takilir ya ondan. Ogrendi artik baya baya gidiyor, tavsiye ederiz :) Anneme selamlarini ileticem, biz de sizi opuyoruz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics