31 Mart 2011 Perşembe

Ruyalar....


Son zamanlarda Ela'nin ruyalar gormeye baslamasiyla beraber gece hayatimiz daha bir renklendi :) Ela'nin yatagi bizimkine yapisik, boylece daha az uyanir, uyansa bile eliyle bizi yoklar, elimi tutar sonra geri dalar hemen. Ilk olarak, bir gece uyurken birden kikir kikir bir gulme sesi duydum, donup Ela'ya baktim hemen, gozleri kapali uyuyor ama belli ki ruyasinda eglenceli birseyler goruyordu :) Ben de gulup, uyumaya devam ettim. Bir baska gece tam ben yatarken,aglamiyordu ama aglamak uzere gibiydi garip sesler cikartiyordu, belli ki korkuyordu, ben de hemen elini tutup oksadim, sakinlesti.

Her zaman boyle olmuyor tabi, su son haftalarda enteresan anilarimiz da oldu. Bir gece uyurken toka diye sayiklamaya basladi "tokam nerde, tokam nerde" diye agliyordu, uykusu bolunmesin diye "tamam Ela'cim tokan burda"  dedim, niyetim rahatlasin da uykusuna devam etsindi ama pek oyle olmadi. Gozleri kapali bir sekilde elini kafasina goturdu ve toka olmadigini anlayinca daha cok bagirip aglamaya basladi "tokam yooook, yok iste, tokami istiyorum" Ne kadar "ruya gordun, tamam gecti" desek de ruya oldugunu anlamasi biraz uzun surdu, neyse ki sonra devam etti uykusuna kaldigi yerden.

Bir de Lili maceramiz var. Bir yas dogumgununde Ela'ya hediye gelmisti Lili bebek, artik ilk bebegi diye mi baska da pek bebegi yok diye midir Lilisini pek sever. Ama geceleri Lili'yle nadiren uyur, genelde gunduzleri oynar, disari cikarir, pusetinde birlikte otururlar vs ama o kadar yani. Bir gun yine Lili'yle pek hasir nesirdi, butun gun Lili Lili diye oynayip durmustu. Gecenin bir yarisi ruyasinda "Liliiiiiii" diye aglamaya basladi. "Ela'cim Lili yok simdi uyuyomus o da "desem de yine ters tepti "istiyorum Lili'yi istiyoruuuum" diye bagirdi durdu. Gece gece uyandigimiza mi yanayim, Lili'yi bulamayasima mi yanayim bilemedim. Lili mutfakta yerde cikti, Ela'ya goturdugumde ise Ela coktan yeni bir ruyaya dalmisti bile :) Neyse ki uyudu diye sevinip, hemen ben de kafayi yastiga gomdum  :)

Butun bunlarda bir sekilde idare ettim de , cok gec yattigim ve uykumun en tatli yerinde oldugum bir gece Ela bu sefer de ruyasinda kitap goruyordu ki " kitaaaap oku, hadi hadi, kitap okuuuuu" diye bagirmaya basladi! Ben de ruyalar aleminin en tatli yerinde oldugumdan "ne kitabi gece gece, yat uyu sabah olunca okuruz!" diye karsi atak yaptim. Ela'nin sesi katlanarak artti "kitaaaaap oku, simdi okuuuuuuu" diye. Sakinlestirme gorevini babaya verip kosarak tuvalete kactim, geldigimde hersey sut limandi, ben de uykuma kaldigim yerden devam ettim.

Simdi her gece yatmadan once "Tatli ruyalar" diye daha bir icten soyluyorum tabii :) Var mi sizde de benzer durumlar? Ne yapmak, nasil sakinlestirmek ve uykuya devam etmek gerek, bilen varsa soyleyiversin...

5 comments on "Ruyalar...."

yaban on 31 Mart 2011 13:18 dedi ki...

ay çok güzel.. gerçekten eğlenceli geçiyormuş geceleriniz.. :)

YesiM on 31 Mart 2011 13:56 dedi ki...

Yabancim sorma, ne eglence ne eglence ;) Sizde de baslayacak yakinda :)

Isil Simsek on 31 Mart 2011 15:16 dedi ki...

bildigim kadariyla yapacak bir sey yok.2.5-3 yas cocugunun normal gelisimi, kimi daha cok etkileniyor,kimi daha az bu ruyalardan. gececek,gececek, bu da gececek ;)

ZEYNEP on 26 Nisan 2011 22:08 dedi ki...

Her vakada geri ukuya dalması süper :) Çok rüya görüyor Arda, benzer durumlar çok oluyor bizde ama geçen akşam önce rüyasında sonrada gözü açık olarak okula gidicem diye tutturdu ve yaklaşık 2 saat ayakta kaldık!!Yapacak bir şey yok sanırım, buyuyecekler :) Sevgiler..

YesiM on 10 Mayıs 2011 13:37 dedi ki...

Zeynep hosgeldin :) Evet bazen sansli oluyoruz hemen daliyor ama dedigin gibi seyleri de yasamaya basladik. Gecenlerde biz de sanirim 2-3 saat yatakta debelendik. Yapicak birsey yok galiba, bu da gecicek :) Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics