26 Kasım 2010 Cuma

Kipper the dog




Kipper, son gunlerde Ela'nin en sevdigi karakter. Ilk bir yil boyunca Ela'yi televizyondan tamamen uzak tutabildiysem de, daha sonrasinda ben de yavas yavas ipleri saldim. Ben yemek yaparken ya da bir isim varsa duzgun seyler bulup izletmeye calisiyordum. Gece Bahcesi ve en cok da Caillou'ya bayildi. Caillou ilk baslarda iyi hos gelse de zamanla da bizi baydi ve hemen baska arayislara girdik. Maisy mouse o donem kurtaricimiz oldu, ustelik de Turkce'sini degil ingilizcesini bulmustuk, Ela pek anlamamasina ragmen cok sevdi. Sonra Turkiye tatiline gidince Ela'ya uygun dvd'ler almaya karar verdim. Niyetim Maisy'nin turkcesini bulup almakti ama bulamayinca Kipper' i gorup aldik. O gun bugundur Kipper Ela'nin favorisi.
Kipper, Ingiliz Mick Inkpen tarafindan yazilmis, daha sonra da cizgi serisi yapilmis ve cocuklar icin en iyi animasyon dalinda BAFTA odulu almis. Ana karakter olan Kipper merakli bir kopek, en yakin arkadaslari Tiger, Pig ve Pig'in kucuk kuzeni Arnold'la baslarindan gecen maceralari izliyoruz surekli. Ela en cok da yasinin yakin olmasindan dolayi sanirim Arnold'i seviyor. Kipper ve arkadaslarinin biraz obur olmasinin disinda pek bir sorun yok, fakat genelde kurabiye, pasta, cips vs birseyler yiyip duruyorlar ve Ela da izlerken birden bire ben kurabiye istiyorum, pasta yicem diye geliyor bana, ama ben eline mandalina, elma, kuru uzum vs tutusturup geri gonderiyorum genelde :)
Onumuzdeki sene yani 2,5 yasina gelince okula baslayacagi icin flamancaya da hafiften asinaligi olsun istiyorum aslinda, biz de konusamadigimiz icin hic duymadigi bir dil flamanca. Gecenlerde "Little Einsteins" in dvd'sini aldik, ingilizce olarak kuzeni Defne'yle beraber biraz izliyordu ama flamanca versiyonu pek cezbetmedi. Onu acinca "bunu begenmedim, Kipper acalim" diyor hemen :)

3 comments on "Kipper the dog"

Berceste on 3 Aralık 2010 03:15 dedi ki...

Ben de cok karsi idim TV'a ve konusmustuk hatirliyorsan. Ama cok sey ogrendi bizimki oradan Yesim. Konusmaya basladi bicir bicir. Bakiyorum ogrendigi cumleler hep oradan. Bunu ben soylemedim derken cozuyorum durumu bir de :) Ama diger yandan da birlikte izliyoruz. Ben anlatiyorum. Sonra soru soruyor. Sonra kesin kayda almak icin kendisi defalarca degistire degistire izliyor ya da ozellikle muzik cd'si istiyor, onu dinleyip dans ediyor. Kafasina gore :) Ucuzler diye birsey var. Kizlar biraz yaramaz. Ama sonunda kelime tekrarlatiyorlar. Onun cok faydasi oldu. Youtube'den indirebilirsiniz. Tavsiye ederim. Bir de istemesem de Pembe Panter'e takildi bizimki. Yaptigi zararli seylere bir kulp takip yararliya dondurmeye ve cok seyrettirmemeye calisiyorum. Calliou bizi de baydi :) Yeni arayislardayiz ve bir iki DVD aldik ama bizimki yuzune bile bakmadi :(

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BAGA on 27 Aralık 2011 14:09 dedi ki...

merhaba, ben de çocuklarım için kipper'ın türkçe dvd'lerini arıyorum ama bulamıyorum, siz nerden alıyorsunuz?

sevgiler,
ceren

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics