8 Kasım 2010 Pazartesi

Hosgeldin iki yas :)



Pazar gunu Ela'miz 2 yasina girdi, dusundugum zaman hersey hem cok uzak hem de cok yakin. sanki hic bebek olmamis, sanki hep su anki halindeymis gibi ama hem de ne cabuk gecti su iki sene dedirtecek kadar da yakin! Garip, bebek hallerini daha simdiden unutmaya basliyorum oysa hicbirseyi unutmak istemiyorum. Surekli cantamda fotograf makinesi, kamerayla gezip duruyorum. Buyuyor olmasi, iyice konusabiliyor herseyi kendi basina yapmaya calisiyor olmasi hem cok guzel hem de cok huzun verici. Ne bileyim iste buyuyor, gunler hizla geciyor, benim de icimi boyle anlasilmasi garip duygular kapliyor, annelik iste :)

Haftasonu Almanya'da teyzemlerdeydik, pazar gunu aile arasinda kucuk bir kutlama yaptik, haftaya arkadaslarimizla ve tabiki Ela'nin arkadaslariyla daha buyuk bir parti vericez evimizde. Bebek Koala'nin dogumgunu kitabini cok sevdigi icin, kendi dogumgununu de heyecanla bekliyor, pasta, hediyeler, elbise, arkadaslar :)

Bu arada son 2-3 haftadir da bir asilik basladi bizim kizda, benim ak dedigime o kara diyor filan :) Hemen birkac ornek vereyim:

Anne: Ela'cim terliklerini giy hadi ayaklarin usuyecek
Ela: giymicem
Anne: Ama ayaklarin usur hasta olursun sonra bidi bidi vs
Ela: giymicem
Anne: peki (uygun bir anda terlikleri giydirmek uzere konuyu kapatir)
----------------------------

Ela: Biskuvi yicem
Anne: Yemekten once biskuvi yenmez Ela'cim, once yemegini ye ondan sonra
Ela: yicem
Anne: yemekten once yenmez
Ela: yenir, yencek!
Anne: (nasi yani!?)
-----------------------------
Gec olmus, uykusu geldigi icin herseye sarmaktadir, en sonunda da oyun oynarken birseyi yapamadigi icin aglama krizine girer, aglarken gelir sarilir ve
Ela: uykum geldi benim
Baba: tamam hadi yatalim
Ela: ( aglamasi daha da siddetlenir) uykum yok!
Baba: ama uykum var dedin
Ela: uyumicaaam
sonra birden susar ve gulmeye baslar
Ela: uykum yok baba, bak guluyom
:)))
-----------------------------------
yine bir uyku hadisesi, haftasonu teyzemdeyiz. uykusu gelmis ama bir turlu iceri goturup yatmaya ikna edemiyorum, en sonunda yine basit birseyden aglamaya baslayinca kucagima alip yatak odasina goturdum.
Ela: cok uykum geldi anne
Anne: Evet biliyorum tatlim, hadi uyuyalim biraz
Ela: (yine aglamasi siddetlenir) uyumicam beeeen
Anne: hadi bak sana ninni soylicem uyucaz beraber
Ela: soyleme istemiyom
Bir sure deneyip uyutmayi beceremeyince iceri gitmeye karar veren anne soyle der:
Anne: Peki hadi kalk iceri gidelim o zaman
Ela: uyucam ben
Anne:( ya sabir!) peki uyuyalim o zaman
Ela: (aglar ve) uyumicaaam, uykum yok benim
Anne: tamam o zaman hadi iceri gidelim
Ela: uyucam!
bu diyalog bu sekilde bilmem ne kadar surdu, Ela ne kadar agladi hatirlamak istemiyorum ama onu ordan sakin bir sekilde odadan cikartmak icin babasiyla beraber akla karayi sectik. Sonrasinda arabaya binip eve donmek uzere yola ciktik, ve Ela 5 dakika icinde koltugunda sizdi :)
--------------------------------------
Hayir bir tek uykusu geldigi zamanlar boyle olsa anlicam, ama bugun mesela 1,5 saat ogle uykusundan uyandi, bana seslendi yanina gittim biraz yatakta oynadik, sonra hadi gel asagi inelim artik deyince yok uyucam ben diye basladi gene. yeni uyandin gel yemek yiyelim desem de tutturdu uykum var uyucam diye, uyu deyince de yine aglayarak uykum yooook diye basladi. Ne yapmali, nasil edip de sakinlestirmeli ve bu arada sakin kalabilmeli bilmiyorum valla. Buyudukce kolaylasiyor mu yoksa zorlasiyor mu bazi seyler bilemedim ben simdi...

11 comments on "Hosgeldin iki yas :)"

Berceste on 9 Kasım 2010 00:01 dedi ki...

Nice mutlu senelere, tum sevdikleri ile Elacik!

Yazdiklarina son satirina kadar katiliyorum Yesim ve zaman nasil gecti diyorum. Heyecanla karnimdaki minikle sizi okurken simdi kocaman oldular Masallah! Basimiza gelecekleri okuyunca da ah ah dedim. Simdiden basladi bile bizimki zira. Terrible two boyle birsey galiba :(

Hülya Cinsçiçekçi on 9 Kasım 2010 07:56 dedi ki...

nice senelere elacım. 2 yaş ergenliğiniz hayırlı olsun yeşimcim :)

YesiM on 9 Kasım 2010 16:15 dedi ki...

Hulya sagol, gercekten 2 yas ergenligi ne yapsak kabahat oluyor yahu :)

Dilekcim tesekkurler, uzgunum ama maalesef ilerleyen gunler boyle bakalim bizi daha ne surprizler bekliyor :)

kuzunun annesi on 9 Kasım 2010 19:21 dedi ki...

OFF Yeşim korkutma gözümüzü yaaa ...

NİCE MUTLU YASLARA , SAGLIK VE MUTLULUKLA , SEVGİLERİMZİ YOLLUYORUZ

Evrim on 10 Kasım 2010 16:38 dedi ki...

Ben pazar gunu kuzuyu operek. koklayarak kutlayacagim icin kutlama faslini es geciyor su anlamsiz gibi gelen itirazlar ile ilgili bir yerde okudugum ` hah bak belki de budur` dedigim bir seyi soyleyecegim :)

Bu sipalarin dil gelisimi yeterli olgunluga gelmedigi icin itiraz ederlemis. Mesela -disari cikalim mi? - hayir! - peki evde oturalim - Olmaz disari cikalim konusmasi asinda cocuk - Cikmak istiyorum ama simdi cikmayalim, sununla ugrasiyorum bitssin sonra cikalim vb cumleler kuramadigi ya da zor geldigi icin direk hayir diyor ` o zaman kalaim dedigimizde de sinirie kesiyormus :) Bana mantikli gelmisti :))

Berceste on 10 Kasım 2010 16:51 dedi ki...

Hay Allah razi olsun Evrim, peki cozum onerisi de var miydi o okudugun yerde. Bize o da lazim :P

YesiM on 10 Kasım 2010 17:02 dedi ki...

Hayat tesekkurler, valla bu iki yas boyle de uc yas da pek farkli degilmis duyduguma gore, napcaz bilmem :)

Evrim, ben de benzer birsey okudum bana da mantikli geldi aslinda da Berceste'nin dedigi gibi cozum onerisi lazim bize :) Insan her zaman cok yaratici olamayabiliyor, zor isler bunlar zoor :)

YesiM on 10 Kasım 2010 17:02 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Evrim on 10 Kasım 2010 17:22 dedi ki...

Valla cozum super, huper, mega, ultra yaratici olup tum olasiliklari dusunerek sorular sormak herhalde :) Yani neredeyse imkansizi basarmak :( ` cikalim mi evladim` dedikten sonra hayir cevabini alinca aksi ucu onermeden once `daha sonra cikmaya ne dersin?` gibi soft gecisler yapmak herhalde.... Ya ne bileyim cocugunuzun pskopatliktan yapmadigini bilmek bile guzel gelmedi mi yafu :)

Berceste on 10 Kasım 2010 17:47 dedi ki...

Aman diyeyim, dilini isir Evrim. Olmasin garibanlar, yeterince psikopat var dunyada :(((( Hem boyle bir durumda doktora kosmaca Allah korusun! Belli bir derdi var da ne ve nasil cozulur. Muhim olan bu! O yaraticilik bende olsa sanatsal bir faaliyetin basinda olurdum herhalde hem... Nedciz diye de sormazdim ;-)

elfeyp on 7 Aralık 2010 15:37 dedi ki...

Aaa, ne kadar tanıdık haller, şuursuz istekler, debelenmeler, boşu boşuna hem kendine, hem anne-babaya eziyetler..
Tek tavsiyem o an, onu stresiyle biraz başbaşa bırakmak..
'Tamam, sen ağla, biz oynuyoruz, ağlaman bitince gelirsin istersen?!' Biraz daha debelendikten sonra 'Bitti geldim anne barışalım mı?' oluyor bizde genelde :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics