1 Eylül 2010 Çarşamba

Ela's Top Ten List


Hersey birkac kere biz bilgisayar basindayken Ela'ya youtube'dan video acmamizla basladi. Cok sevdi, babasinin kucagina oturup "ac ac" deyip herhangi bir muzik istiyordu. Zamanla favori klipleri oldu, yanimiza gelip kendince uydurdugu sarki ismini soyleyip acmamizi talep ediyordu. Bugunlerde iyice abartti, benim tuy kadar hafif netbookumu alip kucagina koyuyor ekranini aciyor istedigi sarkiyi soyluyor. Korkuyorum yakinda explorer acip youtube filan diye de yazacak! Sevdigi bazi sarkilar var, eskaza onu dinlemeyip baska birsey acarsak tavrini koyuyor yuzunu eksitip "bunu begendi" diyor ve kafasini iki yana salliyor ki bu begenmedim demek aslinda :)

Neyse lafi fazla uzatmadan Ela'nin dinlemeyi ve izlemeyi en cok sevdigi sarkilara geceyim. Tr'de sanirim youtube hala yasak o yuzden bulabildiklerimin videosu daily motion'dan gelsin, ama bulamadiklarim icin uzgunum.

1- Listenin ilk sarkisi, ilk gozagrisi Boney M-Daddy cool.


Boney M Daddy cool
envoyé par ina. - Clip, interview et concert.

2- Babasinin tam bir eurovison fanatigi olmasindan dolayi, kizimiz da eurovisionun gelmis gecmis butun sarkilarini dinlemistir heralde. Ama favorisi 2009 yilinin birincisi Norvec'in sarkisi Fairytale. Sarki bittikten sonra alkisliyor ve bravo diyor :)


Alexander Rybak - Fairytale (The Winner Eurovision 2009)
envoyé par Innocence-1992. - Regardez d'autres vidéos de musique.

3- Son gunlerin en sevilen sarkisi da Vaya Con Dios'un "Na Neh Nah". Bilgisayari eline aliyor "nenana ac!" diyor, dinlerken o da nenana diye soyluyor :))


Vaya Con Dios - Na Neh Nah
envoyé par INDIEN94. - Regardez d'autres vidéos de musique.

4-Deep Forest- Marta's Song. Klipteki balerinli kizlara bayiliyor, gecenlerde biz de ona tullu mullu bir etek giydirdik o da muzigi dinlerken dondu durdu ve cok hosuna gitti. Gelip "rarara ac" diye hangi sarkiyi istedigini belirtiyor :)



5- Ela'yi uyuturken bebekliginden beri ninni soylerim ben. Her ne kadar uyumaya gitmekten pek hoslanmasa da yataga yattigimizda telsizin muzigini "dandin ac" diyerek actirir, uyumadan once de "dandin soyle" diye ninni soylettirir bana. Gecenlerde bu videoyu facebook'da beraber izledik cok sevdi, simdi bilgisayari gosterip "dandin ac" derse bu sarkiyi istiyor demek. Izlerken uykun geldi mi diye sorarsam sinirleniyor ama, uyumaaaaz diye beni azarliyor :)



6- "Five little monkeys" i de oyun grubundan biliyor ve bu sarkinin videosunu izlemekten cok zevk aliyor. Doktorla beraber "no no" diyor :)


Five_little_monkeys_e9c98
envoyé par pccrash. - Plus de vidéos campus.

7- Maymunlu sarkidan hemen sonra da "vak vak ac" deyip "Five little ducks" ister, yine oyun grubumuzdan bir sarki oldugu icin yeri baska tabi.



8- Yine bir baska vakvakli sarki da MFO-Vak the rock


M.F.O - Vak the rock
envoyé par sayit. - Regardez la dernière sélection musicale.

9- Listenin 9.sirasinda Candan Ercetin ve kipir kipir sarkisi "Vay Halime" yer aliyor. "vayvay ac" diyerek istegini belirtiyor Ela hanim :)


CANDAN ERÇETÄ°N - Vay Halime (Makedonya - Üsküp)
envoyé par hasankefeli. - Regardez plus de clips, en HD !

10- Listenin son sirasinda Ela'yi cok duygulandiran bir parca var. Yine baba-kiz dinlenen bir sarki bu da, ilk dinlediginde dinlerken cok hassaslasip basini babasinin gogsune dayayip agladigi icin bana da cok dokunur bu parca, bir de Yanni bunu annesi icin yazmis. Ela bunu her dinlediginde duygusallastigi icin acmiyoruz pek. Yanni'den Felitsa tum annelere gelsin o zaman...

2 comments on "Ela's Top Ten List"

Berceste on 5 Eylül 2010 00:44 dedi ki...

Hep uyurken sarki/ninni soylememizin sucu bunlar :) Uyku icin favori sarkimiz Hapbuuuu(Hapsu, onun da nakaratini hatirliyorum sadece, bikmadi bocurt!) Naynay isteriz bir de, o da Gece Bahcesi ya da Baby Einstein. Bendim degil mi, bu cocuk tv seyretmeyecek diye tirmalayan!!!! Sarki ve dans ugruna hersey :)

YesiM on 11 Eylül 2010 15:20 dedi ki...

Berceste sorma valla, ben 1 yasina kadar tv izletmeme kuralini uygulayabildim ama 1 yasindan sonra koptu ipler. Bizimki de bir caillou hayrani, jenerik muzigini soyluyor filan evde o derece :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics