15 Eylül 2010 Çarşamba

Ela ve Kitaplari




Ela'yla beraber gun icindekileri saymiyorum ama her uyku oncesi mutlaka birkac kitap okuyoruz. Ben de onun kitaplarini okumayi, resimlerine bakmayi cok seviyorum. En son Turkiye'ye Ela 8 aylikken gittigimiz icin, hic Turkce kitabimiz yoktu bizim. Babanesi gelirken verdigim siparislerin bazilarini getirebilmis sadece, ben de gidicez diye cok fazla da siparis vermemistim zaten.


Ama Turkce kitap konusunda bize en buyuk destek Tr'den yeni tasinmis olan ve Ela'nin cok sevdigi Demir'in annesi Evrim'den geldi, sagolsun Demir'in birbirinden guzel kitaplarini bizimle paylasti hep. Ela icin cok daha anlamli oldu tabi, diger ingilizce-fransizca kitaplari da severek okuyorduk tabi ama benim cevirilerle ondan sonra su olmus, bu olmus gibi devrik cumlelerimle pek de zevkli olmuyordu acikcasi.


Turkce kitaplardan Ela bir suru kelimeler ogrendi, hatta simdilerde kitaplari eline alip kendi kendine okuyor. Her sayfada ne olmus, hangi cumleler geciyor biliyor ve o sayfayi acip ayni kelimeleri soyluyor.

Mesela "Kirmizi Elma" kitabini acar acmaz "soguk bir" diyor, kitap "soguk bir kis gunu" diye basliyor. Sonra Ela "elma uzak" diyor ve tavsanin agactaki elmaya uzanamamasini taklit ediyor, sayfalari ceviriyor tilki gibi hapsiriyor. Boyle boyle butun kitabi kendince okuyor ve uzaktan onu izlemek cok guzel oluyor :)

Bir de bu ara gidip gidip bizim kitapliktan atlasi cikariyor. Bir keresinde gosterdim biz burdayiz, ananne surda, teyze burda ucaga binip surdan suraya gidicez vs diye cok hosuna gitti. Gidip atlasi aliyor eline, kendi kendine inceliyor :)) Italya'da kimse yok gerci ama fotografta goruldugu gibi inceliyor bizimki :)



Hazir Turkiye'ye gidicez, gitmisken yeni kitaplar da alalim, var mi guzel onerisi olan?

1 comments on "Ela ve Kitaplari"

Evrim on 15 Eylül 2010 10:36 dedi ki...

Her zaman paylaşırız biz :) Yeter ki kuzu sevsin okumayı...

Bu arada bizim tek satır yazı olmayan kitabımızla cocukları nasıl eğlendirdiğini gördüm. Sen de bu yetenek olduktan sonra kitap japonca bile olsa fark etmez :)) Demir hala fili dan dan yürütüp, tavşanın kulaklarını düşürüyor :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics