2 Haziran 2010 Çarşamba

Bir Toddler Shopping yazisi da benden gelsin



Once Hulya sonra da Yeliz yazinca bir toddler shopping yazisi da ben yazayim istedim. Hamilelikle beraber alisveris anlayisim degisti benim, artik Ela icin alisveris yapmak cok daha zevkli. Cocuk magazalari, oyuncaklar, sevdigim magazalarin cocuk kiyafetleri satan katlarini dolasmayi daha cok seviyorum artik. Misal gecen hafta H&M' e gittim ve direkt ust kata cikip Ela icin alisveris yapip kendim icin birsey bakmadan ciktim (tabi Ela'nin da sabrinin tukenmesi bunda etkili oldu)


Cok pembeci olmasam da Ela'nin saclari hala cok az oldugundan bir de maviler-yesiller giydirince Ela gidiyor yerine kucuk oglum geliyor, her goren erkek diye seviyor, kiz oldugunu duyunca da cok sasiriyorlar. Hos uzerinde pembeler olsa bile erkek diye sevenler ya da cinsiyetini soranlar oluyor ya neyse. Yine de acik pastel tonlari daha cok yakistiriyorum; pembe, beyaz, lila ve acik sari genelde gardrobu. Koyu renkleri kucuk kiz cocuklarinda cok da sevmiyorum.

Kiyafetlerini alirken rahat olmasina ozen gosteriyorum tabi, ama rahat olmasinin yaninda şık da olsun istiyorum, mesela hediye gelen ama salvar gibi bacaklari cok bol bol duran pantalonunu pek sevmedigimden disarda giydirmiyorum.


Dolabinin neredeyse cogu H&M, favori magazamiz ana-kiz :) Cocuk kiyafetlerini hem cok tarz, hem cok kullanisli, hem de cok kaliteli buluyorum ve tabi fiyatleri da bir suru yere gore cok cok uygun. Bedenleri biraz buyuk 12-18 aylik kiyafetleri daha yeni Ela'ya tam gelmeye basladi. Kitty'li koleksiyonu Ela'nin favorisi, kitty'li elbisesi, tisortu ve jeansini cok seviyor. Kedi nerde deyince hemen kitty'yi gosteriyor :)


Onun disinda C&A'in bebek kiyafetlerini de seviyorum ben. Her zaman cok guzel seyler olmasa da penyesini cok kaliteli buluyorum, badileri genelde hep ordan aliyorum. Tisort,tayt, corap gibi urunlerini de severek kullaniyoruz.


Zara baby bir baska favori markamiz. Ela'ya birsey alinacaksa mutlaka zaraya da bakarim, ozellikle elbiselerine esim bayilir. Tam citi piti kiz cocugu elbisesi diye, gorunce bunu da alalim bunu da alalim diye tutturur. Tisortlerini de cok severim ayrica.


Bir de Hema var, onlarin da tarzini severim. Renkleri, desenleri cok guzeldir.


Next de cok guzeldir aslinda ama Belcika'da yok maalesef, Ela teyzesinin hediye ettigi ve kuzeninin kuculen next'lerini giyiyor :)


Baby gap'in de urunlerini cok begenirim ama o da Belcika'da yok( zaten ne var ki?!) yine sagolsun teyzemizin hediyeleriyle baby gap ten de birkac parca birseyimiz oldu.


Petit bateau cok guzel, cok tarz ama gereksiz cok pahali. Kaliplari da cok kucuk.


Ayakkabi olarak buralarda havalar hicbir zaman Tr'deki kadar sicak olmadigindan kapali bir baharlik ayakkabi aldik Geox'tan, bir de cakma crocs'lari var arkasini gecirince ayaginda tutuyor onlari da. Ayni zamanda bahce terlikleri kendisinin, onlari giyip cikar, giyemezse gelir abika abika der :)


Sapka takmayi hic sevmez aslinda, kisin soguk diye sesi cikmiyordu tabi ama onda da kapali bir yere girince aninda kafasindan cikartiyordu. Simdi havalar isininca ben de once ne yapacagimi sasirdim, gunesin altinda (tamam cok sicak olmuyor ama oldugu gunlerde de yakiyor) sapkasiz dolasiyordu, kafasina ne taksak begenmeyip cikariyordu. Ben ilk basta begenmedigini anlamadim aslinda, sapka takmayi sevmiyor saniyordum. Sonra hediye bir hasir sapka geldi, alttaki postlardan birinde var fotografi kirazli mirazli ona bayildi hanfendi, onu taktigimiz zaman kesinlikle cikartmiyor. Meger derdi suste pusteymis hanimin :)


Utu olayi ise cok zor valla, cok kirismis utulenmeden giydirilmeyecek seyleri bi zahmet utuluyorum da onun disinda badiymis, pantalonmus, tisortmus yok yani. Ela'dan once carsaflari bile utulenmeden kullanmayan bir insandim ama cocuk insani degistiriyor iste :)

6 comments on "Bir Toddler Shopping yazisi da benden gelsin"

yeliz on 2 Haziran 2010 14:44 dedi ki...

çok güzel bi yazı olmuş:) ben de çarşaf ütülemem, niye ütülenir ki anlamam:)

kuzunun annesi on 2 Haziran 2010 14:58 dedi ki...

Eloyada cok erkek diyen olmustu zamanında üstelik pembe kıyafetleriyle , şükür saclar biraz uzadıda artık kıza döndü biraz:))

k.i.s.d. on 2 Haziran 2010 15:11 dedi ki...

Ütü ne ya! İcat edeni burdan kınayalım topluca :)

Fotoğraftaki stil muhteşem, çok beğendim :)

YesiM on 2 Haziran 2010 22:47 dedi ki...

Yelizcim sagol, ya aslinda severim oyle dolapta duran utulu carsaflari soyle misafir falan gelince cikarirsin mis gibi olur ama simdi nerdeeee, dolapta ustuste dura dura kendi kendine utulenmis oluyor diye avunuyorum :)

Hayat, valla ne zaman uzicak bu kizlarin saci da toplicaz merakla bekliyorum. Neyse ki bu ara ustten bi toka takmama izin veriyor da ben de hevesimi aliyorum iste :)

k.i.s.d. kinayalim valla, bizde utulenecek gomlekler hic bitmiyor! Stilimizi begenmenize sevindik :)

Sevgiler,

Hülya Cinsçiçekçi on 3 Haziran 2010 07:56 dedi ki...

aynen ütü olayı gereksiz bence. kendi çamaşırlarımı ıslakken sererken elimle iyice açıyorum. tunanınkileri de... babaya yapıyoz mevbur ütü

YesiM on 3 Haziran 2010 22:06 dedi ki...

Hulya, babalarin da utusu olmasa sahane olucakmis valla dimi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics