14 Haziran 2010 Pazartesi

Bahce Mahsulu


Posted by Picasa

Yeni evimizin en guzel yani tabiki bahceli olusu, Ela'yla havalar da guzelse disarda bol bol vakit geciriyoruz. Bazen butun gunu bahcede gecirip ustu basi, agzi-burnu toz toprak icinde eve giriyor, keyifli vakit gecirdigi icin bizim de cook hosumuza gidiyor. Su sira en sevdigi sey kucuk sulama kabiyla heryeri sulamak, surekli getirip getirip su kabini doldurmami istiyor. Kimi zaman cicekleri, kimi zaman da ayaklarini suluyor :) Ayaklari islaninca deli oluyor gerci, hemen o anda her ne yapiyorsam birakip ayaklarini temizlemem gerek yoksa piiis piiis diye sinir oluyor :) Pis degil o su diyorum ama yok, hemen ayaklar ve terlikler kurulanacak yoksa rahat yok :)

Bahcenin kucuk bir kismina ben de kendimce biseyler ekiyorum, ilk denemelerim oldugu icin cok acemiyim daha ama ozene bezene Ela'yla beraber attigimiz tohumlarin zamanla birseylere donusmeye baslamalarini izlemek cok keyifli. Marul, tere-roka, ispanak ve de Ela'yi en cok sabirsizlandiran cilekler nihayet oldular. Her seferinde yesil cilekleri gorup "Ela, ham ham" deyip duruyordu, sabirla kizarmalarini bekledi ve ilk cileklerimizi yedik nihayet. Bu kadar cok emek verdik diye mi yoksa gercekten mi cok lezzetliydiler bilmiyorum ama ucumuz de azicik cilegi yemege doyamadik :) Su anda bahceden taze taze topladigim ispanaklarla Ela'ya ogle yemegi pisiriyorum. Henuz pek azlar ama yine de Ela'ya bir ogun cikacak kadar doldurabildim tencereyi :) Sirada domatesler var, daha yeni yeni cicek aciyorlar, bakalim bahcede domatesi gorunce domates sevmeyen Ela domates yiyecek mi?

2 comments on "Bahce Mahsulu"

Evrim on 14 Haziran 2010 20:01 dedi ki...

Çileklerin kokusu burnuma geldi valla :) Biz de isteriz :))
Bu arada bizde de ıspanak vardı bu gün. Bizimkiler Delhaize ıspanağı ama :) Yemedi sıpa ya... Öğlen 5 kaşık, akşam 4. Ölmeyecek kadar yiyo işte...
Bir de not "Demir, siz Ela ile nayaptınız?" Demir " Muuuuuaaaaaa" :))

YesiM on 15 Haziran 2010 14:47 dedi ki...

O kadar ozenip pisirdigim ispanagi Ela da yemedi iyi mi! Aynen 4-5 kasik zor yedi :( Demircim cok tatli, demek muuaa yapiyor yerim onu ben :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics