27 Mayıs 2010 Perşembe

Evde Oyun Hamuru Yapimi


Ne zamandir Ela'ya oyun hamuru almayi dusunuyordum, ama bir taraftan da agzina atar mi acaba diye de endise ediyordum. Gecenlerde annem burdayken hamur isi birseyler yapiyordu bize, Ela da o sirada annemi izliyordu, ve hamurdan bir parca istedi. Annem de hemen Ela'ya yagsiz kucuk bir parca hamur yapip veriverdi, Ela'nin da epey hosuna gitti, cok ilgilendi.

Ben de oyun hamuru alayim diye birkac oyuncakciya girdim ama hep gorduklerim 15-20 kutuluk hamurlardi, o kadarini napicaz diye almadim. Hos alsam da butun cocukluk donemi boyunca yeterdi heralde, kapagini acmadikca kurumuyormus. Neyse bugun ben kendim yapmaya karar verdim, cok da kolaymis. Bunca zamandir zor bisey sanip ertelemisim. Ela uyanip yemegini yedikten sonra surpriz hamurlari cikardim ortaya. Cok sevdi, epey vakit gecirdi hamurlarla.

Internetten bir tarif bulup uyguladim, cokca cikti ama plastik kutu ya da buzdolabi posetlerinde agzi kapali olarak saklanirsa bozulmadan duruyormus, deneyelim gorelim bakalim. Bu arada evde sivi gida boyalarindan vardi, onlardan da kullandim ama hem pek guzel olmadi hem de oynarken insanin elini boyuyor. Bende kirmizi, yesil ve sari renk boya vardi, bir kismini da boyamadan beyaz biraktim. Once beyaz olanla oynadik, bir sure sonra beyazi kaldirip kirmiziyi verdim. Ela once ellemek istemedi pis dedi :) sonra oynadi gene :)) Tabi benim kullandigim sivi boyadan midir bilmiyorum tam da kirmizi olmadi alaca bulaca bisey oldu, heralde cok yogurmak gerekiyordu boyayi koyduktan sonra. Biz biraz hamurla oynayinca acik pembeye donustu zaten.
Neyse isteyenler icin tarife gecelim hemen( Tarifi anneyizbiz.com 'dan aldim bu arada)

1. Üç bardak un

2. 1/4 bardak tuz

3. Bir bardak su

4. Birkaç damla gıda boyası

5. Bir çorba kaşığı sıvı yağ


Bu arada ben kendim de oyun hamuruyla oynamayi cok severim zaten, Ela buyuse de oyun hamuruyla oynasak diye bekleyip duruyordum, iyi oldu bu is :))

Not: Annem 3 bardak undan Ela'ya hamur yaptigimi duyunca ekmek yapilirdi o kadar undan diye dalga gecti benle :) dusundum de dogru aslinda!

Posted by Picasa

2 comments on "Evde Oyun Hamuru Yapimi"

yeliz on 28 Mayıs 2010 12:37 dedi ki...

canım yaa nasıl da ilgiyle oynuyor

YesiM on 2 Haziran 2010 14:11 dedi ki...

evet cok sevdi hamurlari :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ela ve annesi... Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez

Web Analytics